Министър-председателят на България Бойко Борисов продължава консултациите с коалиционните партньори

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов продължава консултациите с коалиционните партньори
Коментари Харесай

ТАСС: Премиерът на България изрази готовност да подаде оставка

Министър-председателят на България Бойко Борисов продължава консултациите с съдружните сътрудници за вероятни изходи за излизане от рецесията, заяви ТАСС. Изявлението е във връзка всеобщите митинги, които не престават 28 дни поред.
За опцията да подаде оставка министър председателят заяви на изключително общонационална конференция на политическа партия ГЕРБ, чийто водач е.
В партийния конгрес участваха няколко хиляди индивида.
„ Готов съм да напусна поста когато и да е, към този момент съм го правил и съм подготвен да го направя още веднъж. Не желая поради мен да има напрежение. Аз не съм Радев, който се радва, когато хората се бият и блокират улиците. Не се опасявам от служебно държавно управление, само че нямам доверие на Радев, нямам доверие, че изборите ще бъдат почтени ”, цитира организацията изявлението на премиера.
Министър-председателят съобщи, че още в сряда има подготвеност да разгласи датата на оставката си.
„ Основното ми предпочитание е да видя България обединена ”, акцентира Борисов.
В партийния конгрес взеха присъединяване членове на партия ГЕРБ от цялата страна, в това число и депутати от Народното събрание, министри, кметове на градове и други деятели.
ТАСС напомня, че първият всеобщ митинг в България се състоя на 9 юли, когато пред постройката на президентството се събраха над 1000 души в поддръжка на Радев, измежду които и представители на разнообразни политически партии и публични организации. Оттогава митингите и шествията под лозунга „ Да защитим демокрацията! ” с присъединяване на няколко хиляди души станаха всекидневие и се организират в разнообразни градове на страната.
Протестиращите упорстват за оставката на държавното управление и на основния прокурор Иван Гешев. Кабинетът, съгласно тях, е „ заседнал в корупция ” и за времето на ръководството си не е съумял да обезпечи порядъчен живот на жителите и почтено възнаграждение, което да разреши хората да работят сполучливо в България, а не в други европейски страни.
Протестиращите упрекват Гешев в нападки против президента на страната Румен Радев, в организирането на показни обиски и арести и в нарушение на закона.
В българската столица протестиращите разположиха три палаткови лагера на няколко основни кръстовища и блокираха придвижването в центъра на София. Петима от протестиращите оповестиха гладна стачка. Направени бяха опити да се блокират автомагистралите в страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР