Министър-председателят на България акад. Николай Денков взе отношение по казуса

...
Министър-председателят на България акад. Николай Денков взе отношение по казуса
Коментари Харесай

Николай Денков: Време е БФС да се даде сметка, че носи отговорност за това, че българският футбол върви надолу

Министър-председателят на България акад. Николай Денков взе отношение по проблема с провеждането на европейската подготовка сред България и Унгария, която в последна сметка ще се играе в София на Националния стадион " Васил Левски " този четвъртък (16 ноември) от 19:00 часа.

Премиерът непосредствено упрекна за този безпорядък Българския футболен съюз (БФС) и добави, че е време централата да си поеме отговорността за това за какво българският футбол през последните години върви надолу.

" До тази обстановка се стигна, тъй като българският футбол през последните години върви настойчиво и стабилно надолу. Време е БФС да си даде сметка, че той носи отговорност за това. Нещо би трябвало да се промени. Държавата няма права да се меси във федерации, само че аз като жител имам право да слага въпроса, че би трябвало да се търси смяна ", съобщи акад. Николай Денков.

По-рано през днешния ден стана ясно, че след поредност от обрати и спекулации по отношение на мястото на осъществяване на срещата, тя в последна сметка ще остане в София, само че без аудитория поради предстоящите митинги против настоящето управление на БФС.

Министър-председателят, че в утрешния ден от Министерство на вътрешните работи ще оповестят и какви ограничения ще бъдат подхванати за запазване на публичния ред по време на срещата.

По-рано денем Унгарската футболна федерация също излезе със мнение към провеждането на мача, като дефинира стореното от БФС като " невиждано, изцяло безпричинно и съществено неспортсменско ".



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР