Министър-председателят Кирил Петков заминава на работно посещение в Брюксел, утре,

...
Министър-председателят Кирил Петков заминава на работно посещение в Брюксел, утре,
Коментари Харесай

Кирил Петков заминава на работно посещение в Брюксел. Среща се с шефа на ЕП Роберта Мецола

Министър-председателят Кирил Петков отпътува на работно посещаване в Брюксел, на следващия ден, 27.01.2022 година, заяви държавната осведомителна работа.

В рамките на визитата, министър председателят ще взе участие в съвещание на групата за наблюдаване на демокрацията, върховенството на закона и главните права към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент, отдадено на обстановката в България. Групата следи развитията във всички страни членки на Европейски Съюз, като това е третото подред съвещание с присъединяване на представители на българските институции. Кирил Петков ще е първият министър председател, който се отзовава на поканата. В чуването присъединяване ще вземат и министрите на правораздаването Надежда Йорданова и на културата Атанас Атанасов.
В рамките на визитата в Брюксел, министър-председателят Петков ще се срещне и с новоизбрания ръководител на Европейския парламент Роберта Мецола, както и с ръководители на политическите групи в Екологичен потенциал.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР