Министър-председателят Кирил Петков ще започне работната седмица с оглед на

...
Министър-председателят Кирил Петков ще започне работната седмица с оглед на
Коментари Харесай

Премиерът ще инспектира строежа на интерконектора в Комотини

Министър-председателят Кирил Петков ще стартира работната седмица предвид на градежа на интерконектора в региона на гр. Комотини, Гърция.

Това оповестяват от пресслужбата на Министерския съвет, като напомнят, че в петък (18 март) министър председателят инспектира построяването на междусистемната газова връзка Гърция-България в региона на Стара Загора.

Газовата връзка в региона на Комотини ще свърже газопреносните мрежи на Гърция и България, осигурявайки достъп до Южния газов кулоар и до редица нови източници на природен газ. Тя е с обща дължина 182 км, множеството от които са на българска територия. Трасето на газопровода минава през общините Стара Загора, Хасково, Димитровград и Кърджали, като обезпечава опция за газификация на всички обитаеми места в региона. Интерконекторът е от огромно значение освен за развиването на районите, само че и за енергийната самостоятелност и сигурност на България.

" Проектът е в отлична синергия с други огромни интернационалните планове като Трансадриатическия и Трансанадолския газопровод (TAP и TANAP), като и с
планувани и към този момент съществуващи терминали на полутечен природен газ " - прецизират от пресслужбата на кабинета.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР