Министър-председателят Кирил Петков ще участва в парламентарния контрол днес, предаде

...
Министър-председателят Кирил Петков ще участва в парламентарния контрол днес, предаде
Коментари Харесай

Премиерът и 9 министри на парламентарен контрол, Рашков ще отговаря на 64 въпроса

Министър-председателят Кирил Петков ще взе участие в парламентарния надзор през днешния ден, съобщи Българска национална телевизия.

Към премиера има едно запитване, отправено от Движение за права и свободи и то се отнася до Решение на Министерски съвет, с което е позволено Министерство на превоза и известията и Национална компания " Железопътна инфраструктура " да подпишат контракт за финансиране на план " Модернизация на жп линия София - Драгоман - сръбска граница, жп сектор Волуяк - Драгоман - фаза 1 ", с отпусната финансова помощ в размер на 166, 2 млн. лв., обезпечени от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 - 2020.

Целият петъчен ден в Народното събрание е отдаден на парламентарен надзор. В него присъединяване ще вземат вицепремиерите Борислав Сандов и Гроздан Караджов. На въпроси и питания ще дава отговор и министърът на културата Атанас Атанасов.

Два въпроса и едно запитване има и към министъра на туризма Христо Проданов, който ще би трябвало да даде прогнозата си за летния туристически сезон през 2022 година и провокациите пред него. Освен това ще дава отговор и на въпрос по отношение на украинските бежанци, чието разселване от хотелите по морето ще стартира в неделя.

Въпросите към вътрешният министър Бойко Рашков не понижават към този момент седмици наред. Той би трябвало да отговори на още 64 въпроса, заложени от народни представители от Движение за права и свободи и свързани с дейности на Министерство на вътрешните работи за напън по време на предизборната акция.

Програмата планува в парламентарния надзор да вземат участие още общественият министър Георги Гьоков, министърът на защитата Драгомир Заков, земеделският Иван Иванов и транспортният министър Николай Събев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР