Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Азербайджан на

...
Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещение в Азербайджан на
Коментари Харесай

Кирил Петков заминава за Азербайджан заради доставките на азерски газ

Министър-председателят Кирил Петков ще бъде на посещаване в Азербайджан на 16 юни, четвъртък. В рамките на визитата си министър председателят ще взе участие в Деветия световен конгрес в Баку, проведен от неправителствената организация - Международен център „ Низами Ганджави “.

Тазгодишното издание на форума е отдадено на тематиката „ Предизвикателства пред световния международен ред “. Във фокуса на полемиките ще бъдат настоящата геополитическа обстановка, бъдещето на международната архитектура на сигурността, енергийната сигурност, глобализацията и неравенствата, битката с изменението на климата и други

Премиерът Петков ще взе участие с изявление при формалното разкриване на Деветия световен конгрес. Събитието за поредна година ще събере сегашни и някогашни държавни и държавни ръководители от над 50 страни, представители на интернационалните финансови институции и неправителствени организации, учени и публицисти.

В рамките на визитата си в Баку българският министър-председател ще организира среща с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Основна тематика на диалозите ще бъде съдействието в региона на енергетиката, в това число идните доставки на азерски газ в България.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР