Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на гражданската инициатива

...
Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на гражданската инициатива
Коментари Харесай

Петков се срещна с инициативата „Да спасим Кресненския пролом – в памет на Боян Петров”

Министър-председателят Кирил Петков се срещна с представители на гражданската самодейност „ Да спасим Кресненския пролом – в памет на Боян Петров”. Премиерът изрази поддръжка за тяхното искане бъдещата и последна права на автомагистрала „ Струма “, отвън Кресненския пролом, да носи името на фамозния планинар и природозащитник Боян Петров, заяви Правителствената осведомителна работа.

Министър-председателят съобщи, че строителството на качествена автомагистрала в този сектор е приоритет на държавното управление. Кирил Петков бе безапелационен, че построяването на Автомагистрала „ Струма “ през Кресна и Кресненския пролом ще стартира единствено след реализиране на консенсус сред държавното управление, локалните хора, гражданското общество и учените.

Министър-председателят подсигурява, че предстоят редица експертни и политически диалози по тематиката и ще се търси най-хубавото решение, което е възможно и по отношение на европейските условия.

В срещата на премиера Петков с представителите на гражданската самодейност участваха и народните представители Зорница Стратиева и Александър Дунчев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР