Министър-председателят Кирил Петков разговаря с посланика на Русия в София

...
Министър-председателят Кирил Петков разговаря с посланика на Русия в София
Коментари Харесай

Руската посланичка се извини на премиера Петков

Министър-председателят Кирил Петков беседва с посланика на Русия в София Елеонора Митрофанова, оповестиха от Министерският съвет. На срещата, която е била по покана на българския министър председател, той е призовал р уския посланик да се придържа към общоприетите правила на дипломатическо другарство и изиска от нея да се отнася с нужното почитание и да не употребява обидни квалификации към българските институции .

Посланик Митрофанова се извини на министър-председателя , споделиха още от Министерски съвет.

Кирил Петков е изразил и възмущението си, че в формалния си привет към страната ни във връзка 3 март, съветското посолство е оприличило войната в Украйна с Освобождението на България .

Нашата благодарност към съветския народ за Освобождението не може да бъде принизявана посредством съпоставения с днешната братоубийствена война в Украйна ”, акцентира той. Петков е настоял също по този начин посолството на Руската федерация да не се намесва във вътрешната политика на България , в сходство с интернационалните конвенции. Министър-председателят приветства заявеното от съветския дипломат желание за градивен звук оттук насетне.

Премиерът е призовал и за прекъсване на войната и връщане към разговора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР