Министър-председателят Кирил Петков проведе срещи с председателя на Европейския съвет

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе срещи с председателя на Европейския съвет
Коментари Харесай

Кирил Петков и Шарл Мишел поискаха общ фронт срещу цените на...

Министър-председателят Кирил Петков организира срещи с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис в границите на първото си работно посещаване в Брюксел. По-рано денем министър председателят Петков беседва с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, осведоми пресслужбата на Министерски съвет.

Високите цени на енергоресурсите бяха във фокуса на срещата на българския министър-председател с ръководителя на Европейския съвет. Премиерът Кирил Петков и ръководителят Шарл Мишел се сплотиха към мнението, че е нужен общ съгласуван европейски метод за преодоляване на тази изключителна обстановка. В хода на диалога българският министър ръководител удостовери устрема на страната ни да се причисли към Шенгенското пространство.

По време на срещата си със заместник-председателя на Европейска комисия Валдис Домбровскис министър председателят Кирил Петков разиска Националния проект за възобновяване и резистентност, както и казуса с високата инфлация.

В делегацията на министър-председателя в Брюксел взеха присъединяване заместител министър-председателят по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, началникът на кабинета на министър-председателя и представител на Министерския съвет Лена Бориславова, както и непрекъснатите представители на Република България на Европейски Съюз и НАТО.
Свързани вести Премиерът Петков: Мораториумът ни дава опция да реализираме най-хубавите цени на тока Кирил Петков разгласи позицията на България по въпроса с Украйна ВИДЕО Кирил Петков гони министри, в случай че нямат зелен сертификат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР