Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с вицепрезидента на САЩ Камала

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с вицепрезидента на САЩ Камала
Коментари Харесай

Мирчев категоричен: Цената на газа от май до декември ще е по-ниска от тази между януари и април

Министър-председателят Кирил Петков организира среща с вицепрезидента на Съединени американски щати Камала Харис. На срещата беше контрактувано осъществяването на действителни доставки на полутечен природен газ към България на цени, под тези на " Газпром ", които да стартират от месец юни.

" За България ще има безусловно сигурни доставки на природен газ. Още предходната седмица казахме, че цената на природния газ съвсем несъмнено от май до декември 2022 година ще бъде по-ниска от тази, реализирана сред януари и април, когато купувахме съветски газ. Крайната цена от газовия микс до края на годината ще бъде по-ниска. Това ще е добре и за бизнеса, и за битовите клиент на съответните сдружения. ", разяснява тематиката депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев.

По думите му сега няма никакъв проблем за доставка на полутечен газ към България.

" Има договорености, има и диалози. Вече минаха две седмици откогато беше спрян, няма по никакъв метод прекъсване на доставките. Важното за нас сега е да имаме разнообразни източници на природен газ освен катарски, американски или египетски ", съобщи Мирчев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР