Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с държавния секретар по европейските

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе среща с държавния секретар по европейските
Коментари Харесай

Кирил Петков се срещна с държавния секретар по европейските въпроси на Франция

Министър-председателят Кирил Петков организира среща с държавния секретар по европейските въпроси на Френската република Клеман Бон.

Те разискаха целите на Френското председателство на Съвета на Европейския съюз, което започва на 1 януари 2022 година и ще продължи през идващите шест месеца.

Премиерът Кирил Петков удостовери готовността на България да взе участие интензивно в общоевропейските старания за запазване на външните граници на общността, върховенството на закона и икономическите промени.

Важни са ограниченията на Европейския съюз за превъзмогване на енергийната рецесия, се съгласиха Петков и Бон.

Клеман Бон увери, че Франция прави оценка високо българските старания във връзка с интеграцията на Западните Балкани към Европейски Съюз и развиването на добросъседските връзки.

От своя страна министър-председателят Кирил Петков срещна френския държавен секретар с главните цели на новото българско държавно управление, което може да употребява френския опит в сфери като цифровизация.

Премиерът подчертава също по този начин върху желанието за по-тясно съдействие сред България и Франция, в полза на двата народа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР