Министър-председателят Кирил Петков проведе работни срещи с председателя на Европейския

...
Министър-председателят Кирил Петков проведе работни срещи с председателя на Европейския
Коментари Харесай

ПростоКиро говори с ето тези „задоволително интелигентни“

Министър-председателят Кирил Петков организира работни срещи с ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола, с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Премиерът участва и на гала във връзка Международния ден в памет на жертвите на Холокоста в Екологичен потенциал.

Както съобщихме, в изказване от Брюксел, Петков назова след срещите си ръководителите на европейската политика „задоволително интелигентни“, а българския основен прокурор прекръсти на „основен прокурор“.

Иначе Петков поздравил Роберта Мецола с избора й за ръководител на Екологичен потенциал и удостоверил желанието си за близко и ползотворно съдействие.

Двамата разискали целите на българското държавно управление и провокациите, пред които то е изправено за осъществяване на амбициозната си стратегия.

Кирил Петков подчертал, че присъединението на страната ни към Шенген остава наша стратегическа цел и разчитаме Екологичен потенциал да продължи да ни поддържа.

Другият приемливо интелитентен, по думите на Петков политик – ръководителят на Европейския парламент Шарл Мишел, поздравил българския министър председател за сполучливите срещи с държавното управление на Република Северна Македония, както и за ограниченията за подсилване на българските качества поради напрежението сред НАТО и Русия.

Мишел уверил Петков, че институциите на Европейски Съюз работят за елиминиране на енергийни опасности за страните членки, измежду които и България. Двамата се договорили да останат в непосредствен контакт през идните дни и седмици.

Министър-председателят се срещнал и с най-задоволително интелигентия европолитик сега – ръководителя на Европейската комисия.

Кирил Петков и Урсула фон дер Лайен разискали работата по националния проект за възобновяване и резистентност, както и обстановката по границата с Украйна.

В рамките на визитата си в Брюксел Петков разговарял и с други приемливо интелигентни хора като ръководителите на групата на „ Обнови Европа “ Стефан Сежурне и на групата на „ Зелените/Европейски свободен алианс “ – Ска Келер и Филип Ламбер.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР