Министър-председателят Кирил Петков има някакъв личен дневен ред и е

...
Министър-председателят Кирил Петков има някакъв личен дневен ред и е
Коментари Харесай

Митов: Петков готов да погази интересите заради ангажименти, той няма институционална култура

Министър-председателят Кирил Петков има някакъв персонален дневен ред и е подготвен да мине през българския народен интерес във връзка с районен съд Македония, да го стъпче единствено и единствено да се извърши уговорките. Премиерът е човек без памет за българската външна и вътрешна политика. Той няма институционална просвета. Това съобщи в изявление за БГНЕС заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов, член на парламентарната комисия по външна политика и някогашен външен министър (2014-2017 г.).

Той дефинира като „ напълно неясен формат “ метода, по който сега Петков беседва с сътрудниците от РСМ без дипломати и присъединяване на външно министерство, само в компанията на своята съветничка Весела Чернева.

„ Отдавна предизвестяваме, че Министерство на външните работи е изолирано от този развой. Премиерът има някакъв персонален дневен ред и е подготвен да мине през българския народен интерес, да го стъпче безусловно единствено и единствено да се извърши уговорките. Хубаво е поел задължения, само че той е задължен да се съобрази както с решенията на Народното събрание, по този начин и с рамковата позиция, а също по този начин с позицията на КСНС “, съобщи Даниел Митов. Той предизвести Петков, че в случай че тръгне да работи против тези „ ясни рамкирани позиции, ще срещне отпора освен на опозицията, само че и на личните си съдружни сътрудници “.

За Митов остава изцяло неясно, за какво държавното управление отхвърля да помогне на Украйна с въоръжение, вървейки против български интерес . „ Нашият народен интерес е да помогнем на Украйна с оръжия. В наш народен интерес е да отговорим твърдо и на госпожа Митрофанова, не просто да беседва министър председателят с нея и да вика нашия дипломат за съвещания, разчитайки, че съветската страна ще се сети да направи същото. Това няма да стане “, акцентира някогашният външен министър. Той беше безапелационен, че ние освен на думи и освен с заявления би трябвало да уеднаквим позицията за помощ за Украйна.

„ В момента ГЕРБ е направил повече за Украйна, в сравнение с българската страна. Премиерът не съумя да се сети 10 дни след започването на войната, че е нужен спешен щаб. Всичко би трябвало да му се подсказва, това е човек без памет за българската външна и вътрешна политика. Той няма институционална просвета “, акцентира Даниел Митов.

В удостоверение на думите си той даде и следния образец.

„ Вчера даже го чух да се хвали с някакъв голям триумф, който постигнал в Брюксел, че Европейската комисия поемала ангажимент да договаря от името на всички страни, в това число България, за доставките на съветския природен газ. Да уведомим премиера, който явно няма такава памет, че сходна концепция съществува доста от от дълго време още от 2014 г . Тогава сме преговаряли по нея. Тя не се е случила, в този момент се случва, само че това е доста остаряла концепция, която се материализира. Очевидно министър председателят има памет сходна на тези морски костенурки, които помнят само последното нещо, което са яли “, съобщи Даниел Митов.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР