Министър-председателят Кирил Петков и главният прокурор Иван Гешев ще бъдат

...
Министър-председателят Кирил Петков и главният прокурор Иван Гешев ще бъдат
Коментари Харесай

Пред евродепутатите: Кирил Петков и Гешев обясняват за съдеб...

Министър-председателят Кирил Петков и основният прокурор Иван Гешев ще бъдат изслушани на закрито съвещание на мониторинговата група за народна власт към Комисията на Екологичен потенциал по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Общо 28 писмени въпроса насочиха членовете на Екологичен потенциал към българските представители. Сега евродепутатите упорстват за повече детайлности към правосъдната промяна у нас, строителството на автомагистрала " Хемус " и проблема със отбраната на един от основните очевидци в схемата.

Комисията следи страни, в които има проблеми с върховенството на закона, човешките права и свободата на медиите. От две години обект на наблюдаване е и България. В Брюксел дружно с премиера и основния прокурор ще бъдат и министрите на правораздаването Надежда Йорданова и на културата - Атанас Атанасов.

Кирил Петков ще е първият министър председател, който се отзовава на поканата. В рамките на визитата в Брюксел, министър-председателят Петков ще се срещне и с новоизбрания ръководител на Европейския парламент Роберта Мецола, както и с ръководители на политическите групи в Екологичен потенциал.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР