Министър-председателят Кирил Петков е на официално посещение в Сърбия по

...
Министър-председателят Кирил Петков е на официално посещение в Сърбия по
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бърнабич към Петков: Ще имате пълно съдействие на правителството на Сърбия и моето лично

Министър-председателят Кирил Петков е на публично посещаване в Сърбия по покана на сръбския министър председател Ана Бърнабич. Двамата дават взаимна конференция.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Бърнабич приветства премиера Кирил Петков, като го назова " нашият другар " и му честити избирането за министър-председател и му пожела доста благополучие и шанс.

" Както към този момент ви споделих на нашата среща, вие ще имате цялостно подпомагане на държавното управление на Република Сърбия и моето персонално, изключително до момента в който съм на тази позиция, да работим взаимно да създадем връзките сред България и Сърбия, както политически, по този начин и стопански да стават още по-силни и по-добри. Нашето съдействие е чудесно, само че имам вяра, че може да стане още по-добро, изключително когато приказваме за търговия и стопанска система ", сподели Бърнабич.

Заяви още, че ще работят дружно и благодари, че Сърбия е измежду първите страни, в които Петков е направил посещаване, откогато е министър-председател. А това е първо посещаване на министър председател на България от 2013 година

С визитата си Петков е посочил посветеност към решение на всички открити въпроси, с цел да може Западните Балкани да имат ясна европейска вероятност.

Българският министър председател към този момент се срещна с президента на Сърбия Александър Вучич. В програмата на Кирил Петков е планувана среща и с ръководителя на Народната скупщина Ивица Дачич.

В диалозите съществени тематики са европейската интеграция на Сърбия и Западните Балкани, двустранните връзки, енергийното съдействие, инфраструктурата и икономическите въпроси от общ интерес.

Снимки: Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР