Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република

...
Министър-председателят Гълъб Донев проведе телефонен разговор с премиера на Република
Коментари Харесай

Донев и Ковачевски говорят за Гоце Делчев

Министър-председателят Гълъб Донев организира телефонен диалог с премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Двамата разискаха нуждата от умерено и безпроблемно протичане  на идните празнувания на 151-ата годишнина от рождението на огромния бунтовник Гоце Делчев.

В тази връзка в понеделник, 30 януари, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и ръководителят на ДАНС Пламен Тончев ще имат работна среща със своите сътрудници в Скопие за уточняване на взаимните дейности за гарантиране на спокойна и сигурна среда за честванията на 4 февруари.

Премиерите Донев и Ковачевски разискаха и изгодите от по-задълбочено взаимоотношение сред двете страни в областта на сигурността и изключително в случаите на престъпни прояви или при закани против жители на Република Северна Македония с българско съзнание.

В диалога министър председателят Донев още веднъж напомни упованието на страната ни Република Северна Македония да предприеме нужните дейности за преустановяване на говора и закононарушенията от ненавист, както и за ценене на правата на македонските българи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР