Министър-председателят Гълъб Донев прие в Министерския съвет министъра на външните

...
Министър-председателят Гълъб Донев прие в Министерския съвет министъра на външните
Коментари Харесай

Гълъб Донев прие министъра на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович

Министър-председателят Гълъб Донев одобри в Министерския съвет министъра на външните работи на Босна и Херцеговина Елмедин Конакович, който е на публично посещаване в България. Премиерът Донев поздрави министър Конакович във връзка даването на Босна и Херцеговина на статут на страна – претендент за участие в Европейски Съюз.

 

Министър-председателят насочи пожелания за триумф в процеса на европейска интеграция на страната и увери, че България ще продължи да поддържа Босна и Херцеговина и отсега нататък.
Премиерът Донев означи, че актуалната аудиенция на министър Елмедин Конакович в София е положителен знак за желанието от българска страна и от страна на Босна и Херцеговина да продължи развиването и задълбочаването на съдействието и разговора във всички сфери от съвместен интерес. Министър-председателят особено подчертава върху задълбочаването на икономическите връзки и изгодите от поощряване на икономическото взаимоотношение и контактите сред деловите среди на двете страни. Премиерът Донев открои също туризма, селското стопанство, строителството и енергетиката като перспективни браншове, в които е уместно да се търсят благоприятни условия за взаимни дейности и вложения.


Министър-председателят Гълъб Донев акцентира смисъла и ролята на съдействието в границите на съществуващите районни и интернационалните формати и начинания за постигането на дълготрайна сигурност, непоклатимост и разцвет в ЮИЕ.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!   

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР