Министър-председателят Гълъб Донев прие посланика на САЩ Херо Мустафа по

...
Министър-председателят Гълъб Донев прие посланика на САЩ Херо Мустафа по
Коментари Харесай

Донев поздрави посланик Херо Мустафа за усилията ѝ за задълбочаване на стратегическото партньорство между България и САЩ

Министър-председателят Гълъб Донев одобри посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа във връзка приключването на мандата й в България.

Премиерът Донев поздрави дипломат Мустафа за напъните ѝ в границите на нейната задача за разширението на двустранното съдействие във всички области от съвместен интерес. 



Министър-председателят особено открои поредната поддръжка на дипломат Мустафа за задълбочаване на стратегическото партньорство сред нашите две страни. 

Донев уточни, че през последните няколко години са реализирани съответни резултати в основни области като двустранната търговия и вложенията, сигурността и защитата, енергийната сигурност и диверсификация, образованието, науката, културата и контактите сред хората.

Министър-председателят Гълъб Донев изрази убеденост, че и след привършване на сполучливия ѝ  мандат в София, Херо Мустафа ще продължи да бъде другар на България. По думите на премиера, фактът, че в границите на мандата си дипломат Мустафа е пропътувала повече от 60 000 км, опознавайки страната ни, е удостоверение за нейния интерес и почитание към българските обичаи и просвета.

Министър-председателят Донев пожела на дипломат Мустафа триумф в бъдещите инициативи и спазвайки българската традиция за 1 март ѝ подари мартеница за здраве и шанс.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР