Министър-председателят дали е разбрал, че е начело на държава по

...
Министър-председателят дали е разбрал, че е начело на държава по
Коментари Харесай

Тео Ушев: Премиерът да разбере, че управлява държава, а не стартъп

" Министър-председателят дали е схванал, че е отпред на страна по време на война, а не на стартъп компания за произвеждане на лъжички за кафе от кори на авокадо? ". Това написа аниматорът Теодор Ушев във фейсбук страницата си във връзка апела на премиера Кирил Петков за дарения за Украйна.

По-рано министър-председателят заяви, че ще се лиши от една своя заплата, с която да подкрепи украинските потребности.

" Oткривам обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление. Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е Facebook постовете да се трансфорат в средства за Украйна ", написа той в обществената мрежа.

Петков уточни още, че " до момента в който достигнем политически консенсус, като жители на България, които имат вяра, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на муниции ".

" Като министър-председател ще не преставам да работя за това България да има единна позиция въз основа на осведомен избор, като през идващата седмица привиквам съдружен съвет и провеждам пътешестване до Киев. Военната помощ не е наложително в една от двете крайности - не е единствено снаряди или каски. Нека разберем същинските потребности на Украйна и осведомено като коалиция да се обединим към значими за тях съответни нужди, зад които всички можем да застанем ", написа още Петков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР