Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че партията му е за насърчаване

...
Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че партията му е за насърчаване
Коментари Харесай

Борисов: Ние като дясна партия трябва да насърчаваме частния бизнес

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че партията му е за поощряване на частния бизнес и не е добра концепцията за одържавяване на компаниите. Той разяснява договорката за продажбите на българските активи на ЧЕЗ пред младежите от ГЕРБ, събрали се на 9-тия си Зимен университет.

" Тя е направена в Чехия сред частни субекти. Ние като дясна партия оставаме правилни на философията си, че би трябвало да насърчаваме частния бизнес. Държавата е неприятен собственик, не е добра концепция да одържавяваме компаниите ", акцентира Борисов.

Той акцентира, че поддържането на свободен пазар и частен бизнес е обвързано с съществуването и на мощен регулатор и увери, че ще бъдат тествани всички участници в договорката по продажбата на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, както и на сдружението покупател - " Инерком България ". Вчера Борисов разпореди на Държавната организация " Национална сигурност " и Националната организация по приходите да създадат цялостна инспекция на договорката, която стана причина за оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

Идеята страната да изкупи активите на ЧЕЗ беше стартирана през вчерашния ден от водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. " Колегите от Българска социалистическа партия ни попитаха за какво не извадим 380 млн., с цел да купим активите на ЧЕЗ. Защо единствено на ЧЕЗ, а EVN и " Енерго про "? Защо да не вземем и " Лукойл Нефтохим ", попита Борисов. По думите му Западът не работи по този модел и " ние, като проевропейска страна, би трябвало да следваме техния образец ".

Той изясни, че е споделил на Теменужка Петкова да подаде оставка, тъй като на пръв взор доста хора са повярвали, че в тази договорка има следи от корупция. " Това обаче е безспорна неистина. Нямаше по какъв начин да оставя нейната известност и тази на държавното управление под опасност ", акцентира Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР