Министър-председателят Бойко Борисов засега спира с оставките в кабинета, въпреки

...
Министър-председателят Бойко Борисов засега спира с оставките в кабинета, въпреки
Коментари Харесай

Борисов категорично защити земеделския си министър

Министър-председателят Бойко Борисов към този момент стопира с оставките в кабинета, макар че разкритията по „ Апартаментгейт “ и аферата с къщите за посетители не престават, стана ясно от присъединяване му в Би Ти Ви през вчерашния ден. Борисов отбрани земеделския министър Румен Порожанов, като сподели, че „ се оправя доста добре със дилемите в бранша “ и че не има намерение да желае от него да напусне поста си въпреки установените нарушавания с евросредства при къщите за посетители. Все отново министър председателят остави отворена вратата с обещанието: " При най-малката нередност ще го отстраня ".

„ Секторът е относително спокоен. Днес се среща с пчеларите, през вчерашния ден беше за градушките в Българене и на други места, задвижиха процедурите в Исперих, Дулово... “, изясни министър председателят за Порожанов. Борисов намира програмата за къщите за посетители за добра. „ Дяволът е в детайлите. Има доста, доста места, където къщите за посетители си работят, и то доста добре “, уточни той. „ Това, че има хора, които са се възползвали и са създали неправилни неща - сега върви цялостна инспекция и на полицията, и на прокуратурата. Караме отзад напред, в този момент през общините ревизираме какъв брой туристическа такса е платена в общините “, изясни министър председателят.

Премиерът обаче се измъкна и не отговори на въпроса дали има доверие на ръководителя на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) Пламен Георгиев, който е в отпуск, до момента в който тече инспекция против него поради първокласния му апартамент евтино с голяма недекларирана тераса. Той трансферира отговорността за ориста на Георгиев на Народното събрание, който избирал ръководството й, макар че постоянно диктува решенията на болшинството. „ Комисията свърши доста работа, над 2 милиарда лева е конфискувала и запорирала “, счита Борисов.

В същото време премиерът разгласи, че няма доверие на ръководителя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов. „ Не, нямам му доверие, работи като политическа фигура, не като магистрат “, сподели Борисов. „ Това са две безусловно идентични неща - Георгиев и Панов “, счита Борисов. И предложи на Панов да „ си гледа съда “ и да „ съди право “.

В приповдигнато въодушевление и постоянно пресеклив водещата Цветанка Ризова Борисов разкри, че не гледа телевизия. Все отново обаче разяснява и показния арест на някогашната кметица на  " Младост “ Десислава Иванчева. " Два пъти съм им казвал мнението си на всички участници в ареста. Те ми обясниха, че трябвало всяка една банкнота да се опише, с цел да не им падне материалното доказателство ", уточни Борисов. " Дори и най-тежкият нарушител би трябвало да бъде почитан като човек. След като на тази нежна жена й сложиха белезници на краката и ръцете и до нея вървяха двама колоси служители на реда... ", разяснява още той. След това обаче арестите, които гледал, били " доста семпли и точни ". " Взеха си поука и не са допускани такива неточности. Видяхте какъв брой арестанти от чужбина се докараха без парадийност. Така че мисля, че и за службите това е обица на ухото ", смята премиерът.

Относно визитата на папа Франциск и дали той е настоял пред него да " приютяваме " още бежанци Борисов съобщи, че въобще няма такова нещо. Той дефинира сходни информации като " жълти и кафяви ". " Не може да се вършат такива внушения, гадости ", сподели той.

МАНДАТ

Премиерът още веднъж заявява, че няма да подава оставка, защото " няма никакво съображение " за нея. " Едни избори са 53-54 млн. и още едни през октомври, да дам 150-160 млн. лева за избори... Не! ", съобщи той. И най-после си потегли с шегата: " Нищо не можах да кажа за реклама, толкоз положителни неща вършим ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР