Министър-председателят Бойко Борисов заминава за Анкара, където ще проведе среща

...
Министър-председателят Бойко Борисов заминава за Анкара, където ще проведе среща
Коментари Харесай

Бойко Борисов се среща с Реджеп Ердоган за мигрантската криза


Министър-председателят Бойко Борисов отпътува за Анкара, където ще организира среща с президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган.

Основна тематика - ситуацията в Сирия и обстановката с мигрантите. Ще бъдат разисквани дейности, които да допринесат за оправянето с рецесията и прекъсването на мигрантския напън.

В последните няколко дни министър председателят беседва с ръководителите на всички страни към нас. Стана ясно, че България ще бъде хазаин и на среща сред водачите в района и Европейски Съюз за решение на проблемите.

Във вчерашния диалог сред Борисов и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, бе маркирано, че водещ приоритет на Европейска комисия е да даде убеденост на Гърция и България, че имат цялостната поддръжка от институцията. Изразена бе готовността Комисията да обезпечи спомагателна помощ на двете страни, в това число посредством „ Фронтекс " за граничните зони.

По-късно нощес Борисов е разговарял и с с канцлера на Австрия Себастиан Курц, както и с с гръцкия си сътрудник Кирякос Мицотакис. Те са се обединили към това, че нужни незабавни дипломатични стъпки за прекъсване на мигрантския поток към Европа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР