Министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното редовно правителствено заседание

...
Министър-председателят Бойко Борисов в началото на днешното редовно правителствено заседание
Коментари Харесай

Борисов за купуването на Ф-16: За първи път от 28 години България се превъоръжава

Министър-председателят Бойко Борисов при започване на днешното постоянно държавно съвещание поздрави всички министерства, които са работили по стратегическия план за превъоръжаване на българската войска, обвързван със закупуването на самолетите F-16 Block 70.

По думите му напъните на българското държавно управление се правят оценка от всички, в това число и от Държавния департамент на Съединени американски щати. " Мисля, че никой, отвън България, не би си разрешил да си намерения, че българското и американското държавно управление са били подвластни на лобизъм, на корупционни дейности, или на каквото и да било ", добави Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.

" Въпреки враждебната среда, в която работихме. Въпреки нежеланието на нашите политически и институционални съперници да превъоръжим с един от най-хубавите самолети българските военновъздушни сили, ви подкопавам за куража, силата и търпението на всички ", се обърна Бойко Борисов към присъстващите министри.

Според премиера за първи път от 28 години България се превъоръжава, тъй като към момента българската войска е въоръжена със старите съветски оръжия. " Изтърпяхте доста, само че оценката на Департамента на Съединени американски щати, мисля, че е задоволително ясна ", означи още Борисов. Той добави, че това е и геостратегическо решение. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР