Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в Срещата на върха на
Коментари Харесай

Борисов на Срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа

Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в Срещата на върха на Процеса за съдействие в Югоизточна Европа. Форумът ще се организира в Бърдо при Краню, Словения, която е ротационен ръководител на форума.

По време на диалозите ще бъде разисквано задълбочаването на съдействието сред страните от района, изключително в региона на свързаността, сигурността, стабилността и икономическия напредък, както и усилване на съдействието с Европейски Съюз и другите интернационалните организации и институции.

Лидерите на страните-участнички във форума ще изберат и нов общоприет секретар на оперативния орган на Процеса - Съветът за районно съдействие. Процесът за съдействие в Югоизточна Европа е структуриран с дейното присъединяване на българската дипломация през 1996 година, когато на среща в нашата страна е призната Софийската декларация за добросъседски връзки, непоклатимост, сигурност и съдействие на Балканите.

Освен България, вземат участие още Албания, Босна и Херцеговина, Гърция, Република Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора, а от 2014 година – и Косово. Ежегодната Срещата на върха на държавните и държавни ръководители бележи финала на всяко ротационно председателство. Малко по-късно през днешния ден министър председателят ще взе участие и в Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния. Четиристранната среща на балканските водачи ще се организира в Букурещ. Премиерът на Румъния Виорика Дънчила ще бъде хазаин на министър председателите на Гърция и на България Алексис Ципрас и Бойко Борисов и на президента на Сърбия Александър Вучич. Наполи нокаутира Ювентус, борба до последно за " скудетото " play.7777.bg

Държавните и държавни ръководители на четирите страни ще обсъдят развиването на общите инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на Балканите, сигурността и стабилността в района.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР