Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в срещата на лидерите на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще участва в срещата на лидерите на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов е гост на лидерска среща по Процеса „Бърдо-Бриони“


Министър-председателят Бойко Борисов ще взе участие в срещата на водачите на страните от Процеса " Бърдо-Бриони ", на следващия ден, 27 април. На срещата в Скопие хазаин е президентът на Република Македония Георге Иванов. Борисов е специфичен посетител на диалозите, дружно с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Инициативата за Процеса “Бърдо-Бриони”, който се организира от 2013 година, е на Словения и Хърватия. Неговата цел е стабилизиране и ускорение на европейска интеграция на страните от Западните Балкани посредством подсилване на районното съдействие и решение на откритите въпроси – теза, която застъпва и България и е главен приоритет на ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз, ръководено от страната ни.

В рамките на визитата си министър председателят Бойко Борисов ще организира и двустранна среща с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск, на която ще се разиска подготовката на срещата на върха за Западните Балкани в София на 17 май.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР