Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне днес с премиера на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне днес с премиера на
Коментари Харесай

Премиерът на Черна гора Душко Маркович пристига у нас

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне през днешния ден с премиера на Черна гора Душко Маркович, който е на публично посещаване у нас.

Във фокуса на диалога им ще са положителните двустранни връзки и опциите за задълбочаването им в сферите от съвместен интерес като стопанска система, вложения, енергетика, туризъм. В рамките на срещата ще бъде разисквано още основаването на нужните условия за увеличение на стокообмена сред двете страни, възстановяване на транспортната съгласуваност, активизиране на директните контакти сред локалните управляващи, както и на културния и просветителния продан.
По време на диалога министър председателят Бойко Борисов ще сложи акцент пред черногорския си сътрудник Душко Маркович върху поредната поддръжка на България за европейската интеграция на Черна гора, която е най-напредналата страна по своя път към Европейски Съюз и служи като образец за района. България бе измежду страните, които оказаха най-силна поддръжка на Черна гора за присъединението й към НАТО.

Ще бъде извършена и разширена среща на двете публични делегации, водени от министър-председателите Борисов и Маркович.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева също ще беседва с министър-председателя на Черна гора. По-късно на „ Дондуков " 2 с него ще се срещне и президентът Румен Радев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР