Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от министрите на здравеопазването и

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от министрите на здравеопазването и
Коментари Харесай

Борисов ще иска отчет за парите за здраве и социална политика

Министър-председателят Бойко Борисов ще изиска от министрите на опазването на здравето и на труда и обществената политика обстоен план за отпуснатите пари в двата бранша.

„ Отделят се големи средства, само че очевидно не се разпределят или не доближават вярно “, съобщи още министър председателят пред публицисти след откриването на разширения сектор от пътя Слънчев бряг – Бургас и обходния път на Ахелой. Поводът за коментара на Бойко Борисов е настояването на майките на деца с увреждания за промени в законодателството.

Пътят до Слънчев бряг - нов и безвреден

Социалното министерство още не знае какъв брой пари ще са нужни за персоналната помощ

Бисер Петков: Съдбата ми като министър зависи от хората с увреждания

Министър-председателят напомни, че в последните месеци от бюджета са отделени 100 милиона лв. за коледни и великденски добавки на пенсионерите, 115 милиона лв. – за служителите на реда, към 20 милиона лв. – за надзирателите в пандизите, 10 милиона лв. за Софийския университет, 15 милиона лв. за Българска академия на науките, както и че бяха увеличени двойно заплатите на учителите, оповестиха от държавната пресслужба. „ Никога до момента нито едно държавно управление не отпускало толкоз пари в тези сфери “, уточни още министър председателят. Премиерът Бойко Борисов ще упорства средствата, които се отпускат от държавния бюджет в здравната и обществената система да отиват там, където са нужни.

„ Отделят се големи средства, очевидно не се разпределят вярно. Помолих ги и ще ми създадат проект. Когато са подготвени, ще седнем и с министрите, с цел да забележим за какво толкоз доста пари се заделят от бюджета за опазване на здравето и за ТЕЛК-ове, и за инвалидни пенсии, и за обществените служби, а най-после излиза, че те не стигат до хората, има недоволни”, разяснява Борисов.

„ До този миг всички те споделят, че не става въпрос за повече пари. Аз мисля, че става въпрос и за повече пари”, съобщи още Борисов.

Министър-председателят разяснява още, че държавното управление продължава да отпуска средства и за ремонтирането на пътищата в страната. Като образец той уточни, че през днешния ден е пуснат сектор от 48 км от автомагистрала „ Тракия “, откакто 35 години този главен път не е обновяван. Премиерът добави, че интензивно се строят и автомагистралите „ Струма “ и „ Хемус “ и се надява, че откакто бъде въведена тол сиситемата у нас, приходите от нея ще се влагат в ремонта на пътища, а не от бюджета.



Борисов посети и обновената постройка на пожарната в Поморие.

По мотив връзките на страната ни с Република Македония министър председателят съобщи, че те са прелестни. Той напомни, че интернационалната общественост е поздравила държавните ръководители Зоран Заев и Алексис Ципрас за съглашението и това е знак, че светът поддържа проекта и целите на нашето председателство.

Иванов отговори на Борисов, Радев с рецензии

Бойко Борисов отхвърли да се срещне с македонския президент

Вчера той отхвърли да се срещне с президента Георге Иванов, а през днешния ден Екатерина Захариев - външният министър отиде в съседката.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР