Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от министрите на здравеопазването и

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще поиска от министрите на здравеопазването и
Коментари Харесай

Борисов: Явно парите за хората с увреждания не стигат до тях


Министър-председателят Бойко Борисов ще изиска от министрите на опазването на здравето и на труда и обществената политика обстоен план за отпуснатите пари в двата бранша.

Отделят се големи средства от бюджета - и за опазване на здравето, и за ТЕЛК-ове, и за инвалидни пенсии, и за обществените служби, само че очевидно не се разпределят вярно и най-после излиза, че не стигат до хората, има недоволни. А това са пари на данъкоплатеца, те не зависят от мен, съобщи министър председателят пред публицисти след откриването на разширения сектор от пътя Слънчев бряг – Бургас и обходния път на Ахелой. Поводът за коментара на Бойко Борисов е настояването на майките на деца с увреждания за промени в законодателството.

Министър-председателят напомни, че в последните месеци от бюджета са отделени 100 милиона лв. за коледни и великденски добавки на пенсионерите, 115 милиона лв. – за служителите на реда, към 20 милиона лв. – за надзирателите в пандизите, 10 милиона лв. за Софийския университет, 15 милиона лв. за Българска академия на науките, както и че бяха увеличени двойно заплатите на учителите. Никога до момента нито едно държавно управление не отпускало толкоз пари в тези сфери, уточни още министър председателят.

По думите му парите за хората с увреждания би трябвало да бъдат увеличени, само че би трябвало да се изразходват по предопределение. Бойко Борисов ще упорства средствата, които се отпускат от държавния бюджет в здравната и обществената система да отиват там, където са нужни.

Той разяснява и тематиката за отхвърли му да се срещне с македонския президент Георге Иванов. Отношенията ни с Македония са повече от прелестни. Днес външният министър Екатерина Захариева е там за среща с сътрудника Заев, дружно са на концерт. Президентът Доналд Туск на гръцки, македонски и британски поздрави тези храбри министър председатели, а госпожа Могерини и комисарят Хан ще бъдат на подписването. Съединени американски щати, Европа и Русия поддържат проекта, който заложих аз по време на нашето европредседателство. Реакциите за това, което вършат Ципрас и Заев, са възторжени. Не мога да поддържам тези, които попречват бъдещето на нашите Балкани да бъде такова, каквото всички желаеме – НАТО и Европейски съюз, сподели още Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР