Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на правителството на

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на правителството на
Коментари Харесай

Борисов обсъди инфраструктурните проекти на Западните Балкани с британския финансов министър

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с представители на държавното управление на Обединеното Кралство. Разговорите на българския министър председател се състояха след присъединяване му в Инвестиционния конгрес на Европейската банка за възобновяване и развиване, отдаден на Западните Балкани.

Пред министъра на финансите Филип Хамънд министър председателят Бойко Борисов показа инфраструктурните планове в района на Западните Балкани. Той акцентира, че въпреки Англия да излиза от Европейския съюз, тя продължава да е част от Европа, чиято сигурност зависи от сигурността и просперитета на всеки един район на континента.

Борисов обърна особено внимание върху построяването на трансевропейските транспортни коридори, на плановете за развиване на цифровата и на енергийната инфраструктура, които ще подобрят свързаността в Европа, ще доведат до повече вложения и ще основат работни места в страните от Западните Балкани.

Финансовият министър на Обединеното Кралство поздрави българския министър председател за изведените цели на Българското председателство и сполучливото фокусиране на интернационалното внимание върху тях.
 2602_pm-hammond3  2602_pm-hammond2  2602_pm-hammond1
В диалога си с държавния секретар на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия Дейвид Дейвис българският министър председател означи, че макар процеса на Брекзит, Европа би трябвало да остане обединена и мощна. Двамата бяха единомислещи, че България и Англия ще запазят положителните си партньорски връзки в политиката, стопанската система, туризма и сигурността.
 2602_pm-davis2  2602_pm-davis1  2602_pm-davis3
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР