Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра по миграционната политика

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра по миграционната политика
Коментари Харесай

Борисов доволен от добрите ни практики с Гърция за миграцията

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра по миграционната политика на Гърция Георгиос Кумуцакос.

Премиерът акцентира, че двете страни имат сходни позиции по въпросите на миграцията и убежището и изрази подготвеност за продължение на взаимната работа в отстояването на общите ползи като страни на предна линия.

Той посочи сериозната работа на България по защитата на външната граница на Европейския съюз, отбелязвайки, че през последните години Гърция е една от най-засегнатите страни от миграционната рецесия и това неизбежно се отразява и на нашата страна.
 Засилва се миграционният напън от Гърция
Засилва се миграционният напън от Гърция

Близо 700 мигранти пробвали да преминат границите ни от началото на годината

Борисов увери, че България взе участие интензивно в дейностите, ориентирани за подкрепяне на южната ни съседка, които се координират от другите европейски организации. Той изрази мнение, че е належащо и интензивно съдействие с Турция по въпроса с миграцията.

Премиерът уточни, че взаимоотношението ни с Гърция в областта на вътрешните работи е на доста високо равнище , изтъквайки, че двете страни работят дружно за противопоставяне на трансграничната престъпност, противозаконната миграция, трафика на хора и контрабандата.

Прилагаме най-хубавите европейски и шенгенски практики , безапелационен бе той.

Относно районното съдействие и поддръжката за европейската вероятност на Западните Балкани Борисов изрази мнение, че този взаимен приоритет ще е от изгода за по-тясната съгласуваност на двустранно ниво, в границите на Европейски Съюз и НАТО, а също и в районен проект.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР