Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи
Коментари Харесай

Борисов обсъди Балканския поток със сръбския външен министър

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с министъра на външните работи на Сърбия Никола Селакович , който е на публично посещаване в страната ни. В хода на диалога бяха разисквани основни за двете страни планове като автомагистрала " Европа " и " Балкански поток ", както и стартирането на построяването на интерконектора България-Сърбия. Интерконекторът ще даде опция сръбската страна да получава полутечен природен газ от терминала в Александруполис, където България взе участие с 20 %. На територията на България трасето ще е 62 км., а цената на публичната поръчка е към 144 млн. лева

Българският министър председател посочи, че макар компликациите, подбудени от световната пандемията , дейната работа продължава. " Тези планове са от извънредно значение за свързаността и инфраструктурното и енергийното съдействието както сред България и Сърбия, по този начин също за района и Европа ", акцентира Бойко Борисов. Министър-председателят напомни на своя посетител, че единствено преди няколко месеца персонално срещна сръбския президент Александър Вучич с ускорената реализация на автомагистралата Европа и на " Балкански поток ". Премиерът Борисов уточни, че районното съдействие във всички сфери остава крайъгълния камък по пътя към реализиране на мир, непоклатимост и разцвет за Западните Балкани.
 Премиерът инспектира с хеликоптер градежа на Обновена
Премиерът инспектира с хеликоптер градежа на " Балкански поток "

Много ни е красива страната, но да не строиш на нея, съобщи Борисов

По време на срещата беше маркирана и българската поддръжка за европейския път на Сърбия. " Напредък е вероятен само на основата на личните заслуги и самостоятелните достижения в осъществяването на критериите ", безапелационен беше министър председателят Бойко Борисов. Министър-председателят означи, че България постоянно е пособия и ще продължи да поддържа всички свои съседи в името на обществения и стопански разцвет на народите в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР