Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван
Коментари Харесай

Борисов разпореди ежедневно наблюдение на язовир „Бебреш” край Ботевград


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с кмета на Ботевград Иван Гавалюгов във връзка водоснабдяването в града. Градоначалникът срещна премиера с проблемите и действителната обстановка с водата в региона. Ботевград се водоснабдява от язовир „ Бебреш “.

В рамките на диалога Борисов разпореди на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева да ревизира локалния Водноелектрическа централа „ Бебреш “ дали работи отвън обсега на своето позволение, издадено от „ Басейнова дирекция “. А на районния министър Петя Аврамова министър председателят разпореди да окаже подпомагане на локалната администрация на Ботевград във връзка с ВиК мрежата.

По време на срещата бе изтъкнато, че към сегашния миг няма непосредствена заплаха от режим на водата в Ботевград. През последните месеци ВиК екипите са подхванали дейни дейности по ремонт на ВиК мрежата в града, вследствие на което загубите на вода са намалели с 6% за последния месец. „ Разпоредил съм наблюдението на язовир „ Бебреш “ да продължи всекидневно, с цел да се подсигурява вода за жителите на региона “, безапелационен бе министър председателят Борисов в диалога си с Иван Гавалюгов.

Към момента потребният размер на водата в язовир „ Бебреш “ е съвсем 1 500 000 куб. метра като среднодневно от него се черпят към 14 хиляди куб. метра. Това значи, че водоподаването е обезпечено за най-малко близо 4 месеца, бе очебийно по време на срещата.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР