Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на директора на Главна дирекция „Национална

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на директора на Главна дирекция „Национална
Коментари Харесай

Борисов към строителите на магистрала Струма: Честита Коледа, как сте лъвове?

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на шефа на Главна дирекция „ Национална полиция “ Христо Терзийски да разпореди инспекция на Икономическа полиция по отношение на рецесията с водата в Перник.

„ Икономическа полиция цялата да пристигна в Перник и всичко по трасето да бъде събрано, разпитано, документ по документ да се ревизира “, разпореди министър председателят. Борисов инспектира дейностите по обследването на клон 2 от водопреносната мрежа на града, където се губят големи количества вода.

Министърът на стопанската система Емил Караниколов заяви, че профилирана компания за рехабилитация и създаване на подземни тръбопроводи дружно с екипи на ВиК ще снимат с робот-капсула водния цикъл подземен, с цел да се откри къде се губи водата и къде има течове.

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков рапортува, че към този момент има командировани екипи от други ВиК сдружения, които подкрепят ремонтите действия. По самодейност на Министерство на регионалното развитие е инсталиран и спирателен кран на основния тръбопровод преди цех Стомана.

Питейна вода за жителите на Перник е обезпечена, изпратени са два тира с минерална вода, както и водоноски. Премиерът Борисов разпореди също оптимално да се форсира работата и по главния ремонт и реорганизация на пречиствателната станция за питейни води на Перник, за което държавното управление отпусна 3,2 млн.лв.

След като посети Перник, министър председателят Бойко Борисов продължи с инспекциите си във втория ден на Коледа.

Борисов и Николай Нанков посетиха горелия мост на автомагистрала "Струма " край Дупница, който пострада съществено преди няколко месеца след огромен пожар на бунище под него.

"Те са поизчистили, ето до там беше сметището. В момента под моста няма нищо ", регистрира Нанков пред премиера.

Той съобщи и твърдото желание на страната да заведе дело, с цел да може бюджетът да си върне дадените за ремонта средства от компанията, която години наред нелегално е натрупала боклуци под оборудването.

Борисов пък остана удовлетворен от осъществения ремонт и възобновяване на моста.

След това двамата се насочиха и към градежа на автомагистралата, където Борисов остана впечатлен от мащаба на градежа на значимата пътна артерия. "Честита Коледа, по какъв начин сте лъвове? Действаме ли? Труден обект. И какво в този момент - това ще го отрежете, а автомагистралата ще стъпи на тези фундаменти ", беседва той с един от служащите на обекта.

"Тунелът се дълбае по алпийски прийом ", посочи заместник-министър Нанков.

"Това трябваше да е готово за Олимпиадата през 2004 година Нанков, ще ни оценят какво сме създали след 10 години, като свикнат... Я виж какви камиони, какви машини са взели. Нека видят българите по какъв начин се строи - сръбската граница, "Хемус ", "Струма ". Усмихнати са, тъй като си разплатихме преди Нова година парите. Гледай какво знамение! ", разяснява удовлетворен

министър председателят, шофирайки джипа.

"Не им ли е забавно, ей по този начин от любознание, да дойдат и да снимат, да покажат на хората какво е в този момент? Да видят хората по какъв начин се строи ", размишлява на глас Борисов, впечатлен от голямата строителна площадка на бъдещата автомагистрала край Симитли и село Крупник.

"Реално, след две години ще остане единствено дефилето, без автомагистралата ", разяснява заместник-министър Нанков.

Един от служащите показа пред премиера, че получава 210 лева пенсия, работил преди време в Коми, само че не му платили. Борисов се ангажира да реши казуса с заплащането на труда му. "Платиха ли ви за Коледа? ", попита го министър председателят. "Не са, но ще платят ", отговори му той. "Герой на социалистическия труд съм бил, в бригада постоянно преди всичко, цялостен живот работих в рудника ", похвали му се служащият.

След това Бойко Борисов се насочи към тунела, който ще е най-дългият в България след стартирането му в употреба. "По осем метра дневно дълбаят, два километра е дължината. 2004 година трябваше тук всичко да е готово, сметнете кой е управлявал тогава. Това оборудване остава на българите доста години напред, да му се радват. Ако някой си показва по какъв начин вървим по върховете... Може и на въжета да я създадем. Аз всеки ден съм по трасетата, да проявят своето въображение. Съоръжението е неповторимо. Правят мостове, един воин на социалистическия труд срещнах, ето, още работи. Славни българи има. Като тръгнете лятото на море към Гърция, да ви е умерено, мостът направихме ", съобщи той.

"В Перник от 1950 година е канализацията, изпуснали са интервалите и не са я създали. И в този момент толкоз доста аварира. Огромни разноски, големи течове, сега сме събрали екипи и от други градове, с цел да могат да вършат незабавно ремонтите. Минерални води към този момент пращат от Михалково, от Девин. Кметът е оправен, работи. Търсят в този момент една отечка, в случай че я намерят, да я отстранят. Цялата страна гледа натам, не вършим нищо скрито ", разяснява Борисов и обстановката с водната рецесия в Перник.

ВИДЕАТА ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР