Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на Европейския парламент Антонио

...
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря с председателя на Европейския парламент Антонио
Коментари Харесай

Ето какво направи Борисов в Страсбург минути преди да даде отчет за европредседателството

Министър-председателят Бойко Борисов беседва с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни преди да показа резултатите от работата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз в пленарната зала в Страсбург.

“Приоритетите, които заложи Българското председателство, успяха”, сподели ръководителят на Екологичен потенциал. Той благодари за положителното съдействие по време на председателството. “Работихме доста сполучливо персонално с теб, твоя екип и министрите”, акцентира Таяни пред премиера Борисов.

“Обещахме при започване на нашето Председателство и това направихме - търсихме консенсус сред страните и институциите, даже и когато имаше огромни противоречия”, сподели министър-председателят. Той изрази убеденост, че тематиката за развиването на страните от Западните Балкани ще остане измежду предпочитаните политики на Екологичен потенциал.

“Нашите триумфи са и ваши, тъй като в случай че не работихме дружно, в никакъв случай нямаше да се случат “, акцентира министър председателят. Той подчертава върху значимостта на плановете за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност, акцентирайки че това ще бъде поръчител за сигурността и мира в района, в това число и по тематиката с миграцията.











ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР