Министър-председателят Бойко Борисов разговаря днес с представители на големи търговски

...
Министър-председателят Бойко Борисов разговаря днес с представители на големи търговски
Коментари Харесай

Борисов разпореди отваряне на моловете

Министър-председателят Бойко Борисов беседва през днешния ден с представители на огромни търговски обекти вид мол и на Българската ритейл асоциация, заяви пресслужбата на Министерски съвет.
Премиерът разпореди организация за отварянето на комерсиалните обекти от понеделник след срещата, на която участваха също министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, министърът на стопанската система Емил Караниколов и ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Отварянето на моловете и огромните магазини от понеделник министър председателят Бойко Борисов обвързва със строги правила за влизане на хората, спазването на отдалеченост и строга стерилизация. На срещата си с представителите на Българската ритейл асоциация той изясни, че към този момент детските кътове не трябва да отварят, а фитнесите да работят на 30% от потенциала си и изясни, че запазването на всяко работно място е от голямо значение.

" Организирайте се. Ние през днешния ден ще издадем заповед с министър Ананиев, в която се споделя безусловно - при съблюдаване на дистанцията и дезинфекционните условия и всички останали, които ги знаете. От вас зависи в този момент доста бързо и гъвкаво да отидете. Стрелки, вход от тук, излаз от там, на 50 индивида прекъсване, излизат, влизат другите 50, с цел да почнем ден, два, три, това е, дето се вика по тънкия лед караме сега. И дай Боже да не се допусне клъстър да се развие. Затова е толкоз значимо ".

Заповедта ще бъде издадена от здравния министър по-късно през днешния ден.

„ С сътрудниците от стопанската система, опазването на здравето и щаба последните 2 седмици работим по тематиката с доста полемика, с доста медицински причини и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В доста от страните сега се приказва за разхлабване на ограниченията, а в България някои от комерсиалните обекти изобщо не бяха спирани “, уточни министър председателят.

По време на срещата детайлно бяха разисквани изискванията, при които да бъде обновена активността на моловете поради битката с разпространяването на Covid-19 у нас. Бе бележит също приносът на сектора за българската стопанска система, което постанова въпроса за рестартиране на активността му.

Премиерът Борисов означи още, че е наложително да продължи да се съблюдава салдото сред последователното възобновяване на естествения стопански живот и реализирането на противоепидемичните ограничения за оптималната отбрана на здравето на българските жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР