Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с извънредния и пълномощен
Коментари Харесай

Борисов разпореди на посланика ни в Москва да се прибере в София

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с изключителния и пълномощен дипломат на България в Руската федерация Бойко Коцев, оповестиха от държавната пресслужба.
Двамата са разискали случая " Скрипал ", както и реакциите по него в Русия, в Европейския съюз и на интернационалната общественост.
Премиерът Борисов разпореди на дипломат Коцев да се прибере в София за съвещания с българското държавно управление.
Припомняме, че по-рано денем външният ни министър Екатерина Захариева съобщи, че за момента България няма решение за експулсиране на съветски дипломати, България не смята, че такива дейности би трябвало да се подхващат към този момент.
" Ако има съмнение сред Англия и Русия по отношение на следствието за случилото се със Сергей Скрипал, дано следствието да бъде направено от Организацията за възбрана на химическите оръжия към Организация на обединените нации ", добави Захариева пред Нова телевизия.
Припомняме, че към този момент 14 държави-членки на Европейски Съюз взеха решение да експулсират съветски дипломати, а към тях се причисли и Македония. Става въпрос за Германия, Франция и Полша (бел. ред. - гонят по четирима дипломати), Чехия и Литва (бел. ред. - по трима), Италия, Дания и Холандия (бел. ред. - по двама) Латвия, Швеция, Финландия, Румъния, Хърватия и Естония (бел. ред. - по един).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР