Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с испанския премиер Педро

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с испанския премиер Педро
Коментари Харесай

Борисов обсъди с испанския премиер борбата с престъпността

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с испанския министър председател Педро Санчес, оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет. Акцент в диалога бяха въпроси от сферата на сигурността и положителното партньорство на българските и испанските служби в битката с престъпността, тероризма, контрабандата. Премиерът Борисов уточни отличното взаимоотношение при редица взаимни интервенции на двете страни, както и при присъединяване в интернационалните акции.

Като образец министър-председателят Бойко Борисов уточни, че единствено преди няколко дни вследствие на подадена от българските служби информация е обезвредено незаконно произвеждане на цигари в Испания. При профилираната интервенция е кръстосан индустриалният развой в незаконна фабрика и са конфискувани над 250 000 кутии цигари. Борисов изрази своите поздравления за добре свършената работа на полицейските служби и посочи, че с битката против контрабандата се пресичат големи финансови вреди за страните.

В рамките на диалога министър председателят Бойко Борисов подчертава и върху отчетливите резултати, реализирани в битката против контрабандата в България. Министър-председателят посочи, че единствено през 2020 година са конфискувани близо 20 млн. къса цигари, 50 тона тютюн, 155 хиляди литра алкохол и над 9 хиляди литра газьоли. Предотвратените вреди за държавния бюджет са за близо 13 млн. лева

Министър-председателят Бойко Борисов и испанският министър председател Педро Санчес обмениха също опит в подтекста на мигрантската рецесия и ефикасната отбрана на външните граници на Европейския съюз. Тема на диалог беше и битката против разпространяването на COVID-19. Двамата министър председатели разискаха настоящата обстановката с пандемията в България и Испания и провокациите пред двете страни в изискванията на международна рецесия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР