Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския премиер Тереза

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с британския премиер Тереза
Коментари Харесай

Борисов и Мей обсъдиха Брекзит в телефонен разговор

Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с английския министър председател Тереза Мей,съобщи държавната осведомителна работа.

В диалога, извършен по искане на Мей, тя е уведомила българския министър председател за напредъка по Брекзит. Британският министър-председател акцентира значимостта на идното гласоподаване на 12 март в английския парламент и решимостта на нейното държавно управление да контракти излизането на Англия от Европейски Съюз със договорка, в това число и за реализиране на единодушие за границата с Република Ирландия.

Двамата министър председатели се сплотяват към нуждата да не бъде позволена политическа неустойчивост с отрицателно отражение върху всички в Европейски Съюз.

Във фокуса на телефонния диалог сред Борисов и Мей е бил и напредъкът по двустранните договаряния за Брекзит. Британският министър-председател показва признателност за положителното съдействие сред българските и английските специалисти по договарянето на бъдещите правила и процедури след излизането на Англия от Европейски Съюз в области като вътрешните работи, опазването на здравето и общественото обезпечаване.

Премиерът Борисов акцентира поддръжката си за обезпечаване на гладко и контролирано овакантяване на Англия при опазване на положителното съдействие с Евросъюза и на двустранна основа.

„ Англия е стратегически сътрудник за България “, акцентира министър-председателят Борисов. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР