Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Турция Бинали

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Турция Бинали
Коментари Харесай

Борисов след срещата с Йълдъръм: Да харчим парите за инфраструктура, а не за огради

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с премиера на Турция Бинали Йълдъръм в границите на Мюнхенската конференция по сигурността .

Основната им тематика на диалог бяха инфраструктурните планове в района. Премиерът Борисов акцентира значимата роля на трансевропейските коридори 4, 8 и 10, които обезпечават съгласуваност в Европа. „ Да харчим парите за инфраструктура, за обучение и просвета, а не да вършим нови огради “, сподели Борисов и добави, че построяването на жп линиите, автомагистралите и цифровата инфраструктура би трябвало да се осъществя редом. Турският министър председател Йълдъръм съобщи, че подобряването на инфраструктурата ще става единствено по европейските стандарти.

 Бойко Борисов Бинали Йълдъръм Пресцентър Министерски съвет
„ Изключително съм впечатлен от постигнатото от България в тази тенденция “, сподели той и уточни, че сега се строи продължението от Капъкуле до Истанбул. „ Когато приключим, от Лондон ще може да се стига до Китай. Ще имаме доста съвременна инфраструктура, която ще минава през България и Турция “, уточни още Йълдъръм .

Двамата разискаха миграционната рецесия като подчертаха положителните резултати от взаимната работа сред София и Анкара . Коментирана беше и подготовката за срещата ЕС- Турция , която ще се организира във Варна в края на март. Турският министър председател осведоми Борисов за срещата си с немския канцлер Ангела Меркел , определяйки я като ползотворна и стъпка за възстановяване на връзките.
 Бойко Борисов Бинали Йълдъръм Пресцентър МС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР