Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Косово Рамуш

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с премиера на Косово Рамуш
Коментари Харесай

Борисов и Харадинай обсъдиха транспортните проекти на Балканите

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с премиера на Косово Рамуш Харадинай в Тирана. Двамата държавни ръководители разговаряха в границите на срещата по Процеса Акаба по въпросите на Балканите в албанската столица по искане на Харадинай, заяви пресслужбата на Министерския съвет.

Рамуш Харадинай посочи лидерската позиция на българския министър председател за фокусиране на вниманието на Европа върху страните от Западните Балкани и благодари за напъните на българското председателство за реализиране на прогрес в интеграцията на страните от този район. Харадинай изрази готовността на своята страна да оказва помощ за продължение на партньорството за реализацията на балканските планове.

Бойко Борисов и Рамуш Харадинай разискаха транспортните планове за съгласуваност на страните на Балканите. Акцент в диалога беше построяването на Коридор номер 8, който ще свърже Адриатическо с Черно море. " Необходима е доста работа, в случай че желаеме да развием страните си и да свържем района с Европа ", сподели още българският министър председател. По думите му смисъла и изгодите от реализирането на плановете за свързаността на страните от района ще допринесат както за възстановяване на живота на народите, по този начин и за задълбочаване на добросъседските връзки в тази част на континента. " Това е наложително изискване за постигането на добра стопанска система, непоклатимост, сигурност и разцвет на Балканите ", уточни още българският министър-председател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР