Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с национално представителни организации на

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с национално представителни организации на
Коментари Харесай

Премиерът Борисов проведе среща с представители на бизнеса и синдикалните организации

Министър-председателят Бойко Борисов организира среща с национално представителни организации на бизнеса и на работещите.

Във фокуса на диалога на премиера с представители на управленията на КРИБ, БСК, АИКБ, БТПП, КНСБ и КТ „ Подкрепа “ бяха икономическите и обществените ограничения за превъзмогване на последствията от рецесията, провокирана от епидемията от COVID19, по които е реализиран консенсус сред обществените сътрудници в границите на Националния съвет за тристранно съдействие.

В срещата участваха вицепремиерите Томислав Дончев и Марияна Николова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на стопанската система Емил Караниколов и министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

Обсъден беше и планът на Закон за споразумяване на връзките, свързани с персоналните сметки за безналични скъпи бумаги, водени в централния указател на скъпи бумаги от „ Централен депозитар “ АД. Друг акцент на диалога бе Националното тристранно съглашение по основни тематики за ускорение на икономическото развиване в страната. Споразумението следва да бъде подписано на следващия ден, 17 юни, преди държавното съвещание в постройката на Министерския съвет.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР