Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния

...
Министър-председателят Бойко Борисов проведе работна среща с членовете на Националния
Коментари Харесай

Борисов заръча на НОЩ да следят за ефективните мерки за ограничаване на COVID-19

Министър-председателят Бойко Борисов организира работна среща с членовете на Националния действен щаб , на която бе разисквана настоящата епидемиологична конюнктура, обвързвана с разпространяването на COVID-19. На диалога участва и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.

Борисов разпореди на здравния министър Кирил Ананиев и Щаба да продължат напъните за подсилване на болничните заведения, в които се лекуват пациенти с COVID-19 , тъй че да разполагат с всичко належащо - персонални защитни средства, медикаменти, дезинфектанти, както и с нужния кадрови запас.

Беше разисквано още и провеждащото се у нас к линично изследване на медикамент за приблизително тежки и леки случаи на ковид като се чакат резултатите и мнението на Изпълнителната организация по медикаментите.

Министър Ананиев и НОЩ рапортуваха на премиера Борисов, че са дадени инструкции на регионалните оперативни щабове и Регионалните здравни инспекции за усилване на настоящия надзор по осъществяване на разпоредените ограничения за справяне с новия вирус.

" Продължавайте да следите за използването на потвърдилите своята успеваемост ограничения за ограничение на заболеваемостта " , акцентира министър-председателят Борисов.

В хода на срещата бе обърнато особено внимание на разпространяването на ковид на Балканите и на записания забележителен растеж на новооткритите случаи в редица близки до нас страни като Република Северна Македония, Сърбия, Косово, Турция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР