Министър - председателят Бойко Борисов покани папа Франциск да посети

...
Министър - председателят Бойко Борисов покани папа Франциск да посети
Коментари Харесай

Борисов покани папа Франциск да посети България

Министър - ръководителят Бойко Борисов предложения папа Франциск да посети България. Визитата е планувана за 2019 година Предвижда се папата да посети България и Румъния.

Премиерът беше на визита при папа Франциск във Ватикана, която продължи към половин час. С военни почести нашата делегация бе посрещната от префекта на папския дом Георг Генсвайн и от швейцарските гвардейци. Срещата на четири очи с главата на Римокатолическата черква се организира в Апостолическия замък. Това е втората среща на Борисов с папа Франциск.

Папата е споделил на Борисов, че е доста неотстъпчив. “ Вие сте доста неотстъпчив с вашите предложения “, били думите му към Борисов. Премиерът го е поканил да пристигна до края на годината. По дипломатически път ще бъде конкретизирана датата. Няколко пъти Борисов споделил на папа Франциск: “Молете се за България, молете се за Балканите “.

Премиерът подари на папата неповторимо копие на Лондонското четвероевангелие на Иван Александър, картина на Св. Иван Рилски от художника Павел Матев и 33 казанлъшки рози. Розите ще бъдат посадени до Витошката морена, подарена от Соломон Паси, в градините на Ватикана. Папата от своя страна подари на Борисов плакет с маслиново стръкче и му пожела да служи на мира и да събира хората.

Премиерът е изразил почитанията на българския народ към папата и признателността, че католическата черква е благословила писмеността ни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР