Министър-председателят Бойко Борисов обсъди транспортната свързаност между България и Гърция

...
Министър-председателят Бойко Борисов обсъди транспортната свързаност между България и Гърция
Коментари Харесай

Борисов обсъжда в Гърция развитието на жп транспорта и енергийната свързаност

Министър-председателят Бойко Борисов разиска транспортната съгласуваност сред България и Гърция с министъра на инфраструктурата, превоза и мрежите Христос Спирдзис. Фокус на диалозите беше подложен върху развиването на железопътната връзка „ Солун-Кавала-Александруполис-Бургас-Варна-Русе “.
Борисов одобри поканата на президента Надявам се, че до срещата ни президентът ще се запознае най-малко с четиригодишната ни визия за ръководство на кабинета, както и с отчета на Европейска комисия, сподели министър председателят от Солун
Българският министър председател е на посещаване в Гърция, където взе участие в Третата среща на високо ниво в Солун, която тази година е отдадена на европейската вероятност, свързаността, индустриалното развиване и съдействието със Западните Балкани.

Снимка: Министерски съвет

„ България и Гърция постоянно са имали отлични връзки, през годините страните ни са си сътрудничили интензивно в областта на превоза и тази основа, която имаме ще бъде надграждана “, сподели министър-председателят Борисов пред гръцкия транспортен министър.
Борисов и Заев ще открият правата от автомагистрала " Струма " от Сандански до Кресна Обсъжда се дата през декември, когато двете държавни управления ще заседават взаимно у нас
По време на визитата си в Гърция, министър председателят разиска и опциите за енергийна съгласуваност сред България и Гърция - интерконекторната връзка сред двете страни и терминала за полутечен газ в Александруполис, с представители на компании, работещи в областта на природния газ в Гърция.

„ Българското присъединяване в плана за създаване на терминал за полутечен природен газ край Александруполис е стратегически значимо за диверсификацията и сигурността на енергийните доставки “, съобщи министър-председателят Борисов и акцентира, че този план ще обезпечи нови количества газ за доставяне на пазарите в района.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР