Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на ситуацията около пакета Мобилност

...
Министър-председателят Бойко Борисов обсъди развитието на ситуацията около пакета Мобилност
Коментари Харесай

Борисов настоява пред Таяни пакетът Мобилност 1 да се разгледа след евроизборите

Министър-председателят Бойко Борисов разиска развиването на обстановката към пакета " Мобилност 1 " с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни . Двамата организираха телефонен диалог през днешния ден, оповестява Министерски съвет.

Предвид последното гласоподаване на текстовете по пакета в Комисията по превоз и туризъм в Европейския парламент, на което два от трите отчета по пакета бяха отхвърлени , българският министър председател настоя пред ръководителя Таяни да бъде премислена опцията тематиката да бъде оставена за разглеждане от идващия парламент след евроизборите .

 Желязков: Несигурна обстановка, маневрите не престават Обновена
Желязков: Несигурна обстановка, маневрите не престават

Не сме максималисти по пакета " Макрон "

Борисов дефинира като чудноват проблема, че има политическо съглашение сред ръководителите на другите парламентарни групи в транспортната комисия, че трите отчета по пакета " Мобилност 1 " са неразделна част един от различен , само че в това време няма логичност отхвърлените отчети да влязат за гласоподаване в пленарна зала .

" Два пъти транспортната комисия и веднъж в пленарна зала евродепутатите отхвърлят противоречивите отчети по пакета " Мобилност 1 " и с това демонстрират, че текстовете са небалансирани и провокират неодобрение както у тях, по този начин и у редица страни-членки на Европейски Съюз ", разяснява Борисов.

 Станишев: Офанзивата на държавното управление против пакета
Станишев: Офанзивата на държавното управление против пакета " Макрон " закъсня

Смята, че по време на европредседателството е можело да се контракти компромис

​За да изрази всички запаси по отхвърлените отчети по пакета " Мобилност 1 " и процедурите по гласуването им в пленарна зала на Европейския парламент, министър председателят Бойко Борисов изпраща в Брюксел министъра на превоза , осведомителните технологии и известията Росен Желязков.

Министърът ще показа всички причини на страната ни по тематиката на среща с ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни.

По време на срещата Желязков още един път ще показа концепцията на България разглеждането на пакета " Мобилност 1 " да бъде оставено на идващия Европейски парламент .

 Румен Радев настоя пред Таяни да чуят българските превозвачи
Румен Радев настоя пред Таяни да чуят българските превозвачи

В писмо до ръководителя на Екологичен потенциал
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР