Министър-председателят Бойко Борисов не е излъгал никого, нито аз. Това

...
Министър-председателят Бойко Борисов не е излъгал никого, нито аз. Това
Коментари Харесай

Ананиев и Нинова в спор за заплатите на медицинските сестри


Министър-председателят Бойко Борисов не е излъгал никого, нито аз. Това сподели от трибуната на Народното събрание здравният министър Кирил Ананиев по отношение на изявление на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, че министър председателят е излъгал медицинските сестри за нарастването на заплатите им.

„ 86 млн. лева бяха обезпечени за системата, като преобладаващата част от тях отидоха за заплати. С доклада за септември ще забележим действителните числа, защото тези доклади се дават на тримесечие “, съобщи Ананиев.

Той уточни, че е реалност, че НЗОК е осигурила 50 млн. лева, защото за това има решение на Надзорния съвет и има анекс към рамковия контракт.

„ Когато отпуснахме първите 30 млн. лева, достигнахме едно равнище на финансиране на дейностите отвън наложителното здравно обезпечаване. Понеже митингът продължи да се организира, държавното управление взе решение, че би трябвало да поддържа медицинските сестри, като даде в допълнение до 50 млн. лева “, акцентира Ананиев и уточни, че тогава се е открило, че тези 6 млн. лева са били единствената опция.

Здравния министър изясни, че НЗОК е инструментът, с който парите доближават до всички лечебни заведения. „ Министерството има контракт единствено със 147 лечебни заведения и няма по какъв начин да подкрепим всички медицински сестри в страната. Това решение е взето напълно аргументирано и тъкмо от нашите сътрудници от НЗОК “, съобщи Ананиев./topnovini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР