Министър-председателят Бойко Борисов коментира пред журналисти идеята за нов Национален

...
Министър-председателят Бойко Борисов коментира пред журналисти идеята за нов Национален
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Да обсъдим върши ли работа този Национален стадион на това място

Министър-председателят Бойко Борисов разяснява пред публицисти концепцията за нов Национален стадион и решението да не се продават билети в деня на рисковите мачове.

" Да създадем разискване дали Националният стадион е необходим на това място. Вие го направате, спортните публицисти - с цел да няма след това приказки.

Всеки мач блокира София, а мачове има постоянно. На това място, този Национален стадион прави ли работа? Може да се построи нов, а този да се употребява за друго. Вие направете разискване. Просто давам концепция. Тогава ще има пари за нов стадион и за още други работи.

Защото този хем не прави работа, хем се дадоха десетки милиони за поправки преди нас. Нищо не ремонтираха. Този стадион непрестанно задръства града. Има доста образци. В Мюнхен къде беше стадионът? Уникално оборудване. Развалиха го, изнесоха го отвън града, или в града, където няма тапи, където отива метрото. И взеха решение нещата.

Аз имам хрумвания и в случай че спортната общност реши, че това е вярно решение, ще го създадем. Ще помогнем на всички. Снощи какъв брой хора имаше на мач на Националния стадион? 200 индивида, а два милиона не могат да минат около стадиона. Това не е вярно, само че вие повдигнете тематиката, ще ми помогнете ", сподели той.

 Бойко Борисов: Догодина може да извадим 100 милиона и да създадем напълно футболен стадион
Бойко Борисов: Догодина може да извадим 100 милиона и да създадем напълно футболен стадион

" Избушиха и откраднаха стадион " Васил Левски ", сподели той
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР