Министър-председателят Бойко Борисов излетя за ГКПП Капитан Петко Войвода“, където

...
Министър-председателят Бойко Борисов излетя за ГКПП Капитан Петко Войвода“, където
Коментари Харесай

Борисов се среща с Фон дер Лайен и Шарл Мишел заради кризата по границата

Министър-председателят Бойко Борисов излетя за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Петко Войвода “, където ще посрещне ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, заяви пресслужбата на кабинета

С тях министър председателят Борисов ще облети с хеликоптер част от южната граница на страната ни, която е външна за Европейския съюз.

Министър-председателят Борисов ще ги запознае с въведените от години ограничения, които България извършва, гарантиращи сигурност за целия Европейски Съюз.

Очаква се министър председателят и европейските водачи да пристигнат  на летище София към 17 часа, където ще обсъдят настоящата конюнктура по отношение на мигрантския напън и събитията в Сирия. Борисов ще ги информира за срещата му с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, провела се през вчерашния ден в Анкара.

В този подтекст в хода на диалога ще бъдат дискутирани и нужните дейности, които да успокоят обстановката в района и да допринесат за сигурността и стабилността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР