Министър председателят Бойко Борисов инспектира строежа на спортната зала Арена

...
Министър председателят Бойко Борисов инспектира строежа на спортната зала Арена
Коментари Харесай

Министър председателят инспектира строежа на спортната зала Арена Бургас

Министър ръководителят Бойко Борисов инспектира градежа на спортната зала " Арена Бургас ".
Съоръжението е от голямо значение, тъй като ще разреши България да семейства още повече надпревари от най-голям сан.

Планира се след откриването на " Арена Бургас " страната да кандидатства за домакинство на Европейски и Световни шампионати по лека атлетика в зала.

Придружен от кмета Димитър Николов и зам.-кмета по строителството Чанка Коралска Борисов прегледа до каква степен е стигнало построяването на огромното спортно оборудване, в което ще се организират европейски и международни спортни мероприятия и концерти.

" Гоним периоди ", предизвести Борисов. " Когато е готово, всички желаят да дойдат, само че до момента в който се строи пречат, приказват нелепости, плюят за какво в този момент се строи. А следващата година като дойдат, ще се избият кой да седне пръв ", разяснява министър председателят в неофициален диалог с кмета Николов. По-рано през днешния ден Борисов заяви в страницата си във фейсбук, че страната е вложила 350 млн.лв. в построяването и ремонтирането на спортни зали.
Спортната зала е без аналог за България и е разграничена функционално на четири подобекта - съществена зала за лека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и други, включително концерти,
конференции и конгреси, дребна зала с потенциал 1500 души, подготвителна зала и открит етажен паркинг с над 800 места.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР