Министър-председателят Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев за втори

...
Министър-председателят Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев за втори
Коментари Харесай

Премиер и главен прокурор пак се скриха от евродепутатите

Министър-председателят Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев за повторно пропуснаха да се явят на чуване пред Европейския парламент. В петък се преведе съвещанието на Мониторинговата група за народна власт, господство на закона и съществени права, която бе отдадена на промените и битката с корупцията в България.

Елена Йончева е единственият български евродепутат, който е член на групата, чиито съвещания не са обществени. Тя заяви, че министър председателят категорично е бил поканен на съвещанието за обстановката в България, само че не е участвал.

Вместо чуване в Брюксел, Борисов избра в Югозападна България, където посети дружество, болница, стадион и учебно заведение и прегледа по какъв начин са осъществени поправки, финансирани с бюджетни пари.

" Дълбоко разочароващо е, че министър председателят не откри време да взе участие в съвещанието през днешния ден, както не откри време и през август 2020 година. Явно в програмата на Бойко Борисов няма място за тематика като върховенството на закона или тези диспути са му скучни, или прекомерно комплицирани ", разяснява Йончева.

На петъчното съвещание на мониторинговата група държавното управление е било показано от хора на относително ниско равнище. Дошли са зам.-министърът на правораздаването Евгени Стоянов, заместниците на основния прокурор Красимира Филипова и Даниела Машева, както и ръководителят на Комисията за отбрана от дискриминирането Ана Джумалиева. На поканата са се отзовали представители на Венецианската комисия и на Европейската комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР